jesper-aggergaard-495757-unsplash

FYSIOTERAPI

SOM FAG

Fysioterapi er en sundhedsfaglig profession, som omfatter viden om menneskets krop, bevægelser og funktioner. I fysioterapi arbejdes der primært med at sikre og opretholde kroppens hensigtsmæssige bevægemønstre også kaldet posturale reflekser. Fysioterapi kan bruges både forebyggende og når noget er gået galt eller ikke er udviklet som det skal f.eks hos babyer og børn. Et vigtigt element i fysioterapi er kombinationen af træning og behandling, som sammen skaber en god forudsætning for at rehabilitere kroppen og forebygge at noget går galt.

MIG SOM FYSIOTERAPEUT

Som fysioterapeut kan man gå mange veje og spænde bredt i forhold til videreuddannelse. Jeg har valgt at fokusere på funktionel neurologi, som jeg har uddannet mig indenfor siden 2005 på henholdsvis Praque School for rehabilitation ( DNS uddannelsen også indenfor pædiatri ), seminars med Dr Robert Melillo ( founder of  the Brain Balance Program ) og seminars fra Carrick institute of neurology, seminars fra Z- health konceptet og andre spændende seminars som omfatter neurologi. Det betyder kort sagt at mine behandlinger ALTID tager udgangspunkt i hjernens signaler/ beskeder til kroppen og kroppens feedback til hjernen når jeg adresserer problematikker. Som eksempel kan det være forældre, der opsøger mig til at kigge på deres barn, som jævnligt klager over smerter et eller andet sted i kroppen. Eller det kan være forældre, der  oplever at deres barn er mere end almindelig urolig og sover dårligt om natten. Eller det kan være at forældre kontakter mig fordi deres barn har angst og skolevægring. I alle ovennævnte tilfælde, vil jeg altid starte med at skabe ro og sammenhæng i nervesystemet FØR jeg adresserer symptomet direkte. Og det foregår typisk ved at styrke hjernestammen, som er fundamentet i hjernen f.eks. ved at træne primitive reflekser, kranienerver og balancen på plads. Derefter vil jeg typisk fokusere på kvaliteten i barnets bevægemønstre OG først derefter kommer vi til symptomet. Det vil med andre ord sige, at jeg forsøger at finde årsagen og adressere den FØR jeg behandler symptomet. Behandlingen bliver dermed langt mere helhedsorienteret. Det foregår FULDSTÆNDIG på samme vis med voksne uanset smertebillede eller andre symptomer som f.eks. svimmelhed eller senfølger efter Corona eller hjernerystelser.

HVEM KAN JEG HJÆLPE?

ALLE patientgrupper lige fra børn og unge til  gamle og sportsfolk, er velkomne og kan hjælpes hos mig. De patientgrupper jeg har arbejdet MEST med igennem de sidste 10 år er dog babyer, børn, hjernerystelser og sportsfolk.

Igennem de sidste 3 år har jeg fået erfaring med genoptræning efter hjerneblødninger og blodpropper, da jeg har haft det tæt inde på livet. Så nu kan I mine kære kunder også drage nytte af det.