jesper-aggergaard-495757-unsplash

FYSIOTERAPI

SOM FAG

Fysioterapi er en sundhedsfaglig profession, som omfatter viden om menneskets krop, bevægelser og funktioner. I fysioterapi arbejdes der primært med at sikre og opretholde kroppens hensigtsmæssige bevægemønstre også kaldet posturale reflekser. Fysioterapi kan bruges både forebyggende og når noget er gået galt eller ikke er udviklet som det skal f.eks hos babyer og børn. Et vigtigt element i fysioterapi er kombinationen af træning og behandling, som sammen skaber en god forudsætning for at rehabilitere kroppen og forebygge at noget går galt.

MIG SOM FYSIOTERAPEUT

Som fysioterapeut kan man gå mange veje og spænde bredt i forhold til videreuddannelse. Jeg har valgt at fokusere på funktionel neurologi, som jeg har uddannet mig indenfor siden 2005 på henholdsvis Praque School for rehabilitation ( DNS uddannelsen også indenfor pædiatri ), seminars med Dr Robert Melillo ( founder of  the Brain Balance Program ) og seminars fra Carrick institute of neurology, seminars fra Z- health konceptet og andre spændende seminars som omfatter neurologi. Det betyder kort sagt at mine behandlinger ALTID tager udgangspunkt i hjernens signaler/ beskeder til kroppen og kroppens feedback til hjernen når jeg adresserer problematikker.

 Jeg hjælper børn med diagnoser til at kunne leve et mere harmonisk liv med deres diagnoser ved bl.a. at behandle deres primitive reflekser via SOK metoden, træne deres sanseintegration og meget mere.  Børn behøver dog ikke at have diagnoser for at få hjælp hos mig. De kan være forsinkede i deres udvikling, have sprog vanskeligheder, skolevægring, sociale udfordringer, svært ved at fokusere på opgaver eller bare have generel mistrivsel eller smerter, som de ikke bør have i deres respektive alder.

 I alle ovennævnte tilfælde, vil jeg altid starte med at skabe ro og sammenhæng i nervesystemet FØR jeg adresserer symptomet direkte. Og det foregår typisk ved at styrke hjernestammen, som er fundamentet i hjernen f.eks. ved at behandle og træne primitive reflekser, kranienerver og balancen på plads. Derefter vil jeg typisk fokusere på kvaliteten i barnets bevægemønstre OG først derefter kommer vi til symptomet. Det vil med andre ord sige, at jeg forsøger at finde årsagen og adressere den FØR jeg behandler symptomet. Behandlingen bliver dermed langt mere helhedsorienteret. Det foregår FULDSTÆNDIG på samme vis med voksne uanset smertebillede eller andre symptomer som f.eks. svimmelhed eller senfølger efter Corona eller hjernerystelser.

Jeg er også i gang med at uddanne mig indenfor META Sundheds modellen, hvor der arbejdes med de psykiske temaer, der er knyttet til forskellige væv i kroppen, som igen er knyttet til forskellige hjernelag. Det vil sige, at jeg på den måde også kan hjælpe med at finde sammenhængen imellem fysiske udfordringer og de psykiske traumer, der ligger til grund for de fysiske udfordringer. Med META Sundhed kommer der en ekstra dimension på den funktionelle neurologiske behandling af kroppen.

HVEM KAN JEG HJÆLPE?

ALLE patientgrupper lige fra børn og unge til ældre mennesker og sportsfolk, er velkomne og kan hjælpes hos mig. De patientgrupper jeg har arbejdet MEST med igennem de sidste 12 år er dog babyer, børn og unge med diagnoser eller mistrivsel generelt, samt mennesker med senfølger efter hjernerystelser (eller Corona de sidste 5 år ) og sportsfolk generelt. 

Igennem de sidste 5 år har en ny patientgruppe, udover senfølger efter Corona , sneget sig ind hos mig. Det er mennesker, som trænger til genoptræning efter hjerneblødninger og blodpropper. Den gruppe af mennesker har jeg fået stor erfaring med efter, at jeg har trænet medlemmer fra min egen familie på plads, efter både blodpropper og hjerneblødninger.